Arrow Back Icon Tagasi

Kui pillad toidu maha, kas saad kasutada viie sekundi reeglit?

Kui see küsimus tekitas sinus hirmu, ehk vajavad põrandad hoopis suuremat puhastamist. Põrandakatteid on aga väga palju erinevaid ja nendele teostatav puhastus varieerub niisamuti.

Vaatamata asjaolule, et su põrandaid pestakse ja pühitakse regulaarselt, vajavad põrandad paar korda aastas ka tõsisemat tähelepanu. Selline põrandate puhastamine, ehk süvapuhastus on protseduur, millega eemaldatakse põrandatelt sinna kinnistunud mustus ja kaitseaine kiht. Süvapesu sagedus oleneb põrandakatte liigist, ruumide kasutatavusest ja ka näiteks, milliste jalatsitega põrandatel liigutakse. Kindlasti ei saa põrandaid kohelda võrdsena kui üks on kolme inimese ettevõtte põrandal ja teine metallitööstuse kontor.

Ära unusta ka jälgida erinevate põrandakatete hooldusjuhendeid, sest kõik õigesti hooldatud asjad kestavad ju ka kauem. Vale puhastusaine ja ka tehnikaga võid oma põrandaid hoopis kahjustada.

Kui põrandad on süvapestud ja kuivanud, on õige need ka kaitseainega katta. Kaitseained on näiteks vaha, impregneer, hooldusõli. Taaskord tasub uurida esmalt põrandatootja hooldusjuhendist, millise sageduse ja kaitseainega põrandatele läheneda. See kõik aitab kaasa selleks, et põrandad püsiksid ka igapäevase koristamise korral kauem puhtad, kaunid ja ei kulu ega määrdu nii kiiresti.

Kui sul on aga ebaselge, millise põrandakattega sul tegemist on, võid ka meie poole pöörduda – aitame ikka!