Arrow Back Icon Tagasi

Kas toad on korras?

Tihti ei ole kodus häirivaks teguriks mitte niivõrd mustus kui hoopis korralagedus. Kindlasti ei ole see lastega peredele mitte midagi uut.

Kuidas aga elada nii, et toad oleksidki koguaeg korras?

Esiteks, raudreegel: kõik mis võtad, pane samasse kohta ka tagasi. Nii ei saa kunagi tekkida olukorda, mil keegi otsib paaniliselt taga oma rahakotti, autovõtmeid, või on mõõdulint sellest ühest kindlast sahtlist jälle minema rännanud. Jah, tihti askeldavad selliste asjadega ka lapsed – tahtis veidi mõõta, kui pikk on kassi saba. Siis aitab sind mitu eri varianti: kas paigutad asjad ära, nii et väiksematel ei teki kiusatust neid haarata, jälgid ise, et asjad tagasi õigesse kohta saavad, või soetad lastele oma ja ka turvalise tööriista. Loe ka siit blogist, kuidas lastega asjade korrastamine käia võib.

Teiseks, õpi oma asju hoolikalt sorteerima – kontoritarbed karpidesse, dokumendihoidjatesse. Sahtlitesse muretse sisud, mida täidad vastavalt tootegruppidele. Riideid sorteeri hoolikalt, kasuta sealgi sahtlisisusid. Kindlasti saad siin abi palju näiteks www.pinterest.com lehelt, kus on arvukalt blogisid seda teemat käsitlemas.

Harjuta sisse kahe-minuti-reegel: vastavalt oma pere harjumustele, leppige kokku kas igal õhtul või hommikul 2-minutiline aeg, mil igaüks haarab kaasa valedele kohtadele sattunud asjad ja viib õigetele kohtadele tagasi. Usu, sellest harjumusest on väga palju abi! Vaata lisa, sellest heast harjumusest räägitakse ka siin!

Viimaseks, vaata kriitiliselt oma asjad üle – kas kõik on siiski vajalikud? Järgmine kord kui koristad riidekappi, mõtle, kui ikka viimased 12 kuud ei ole sa seda kordagi kandnud, kas on sul seda vaja? Kui see riideese oleks hetkel poeletil, kas sa ostaksid selle? Saaksid südamevaluta anda need edasi abivajajale või taaskasutusse. Riidekappide korrastamisest saad lugeda siit.

Jõudu tööle!