Arrow Back Icon Tagasi

Kodukontori sisustamine – põnev töö, mille valmides motivatsioon tekib justkui iseenesest.

Aastal 2022 ei ole midagi imekspandavat enam, et väga paljud meist töötavad kodus. Küll aga on imekspandav see, kui sinu töökohaks on diivan või söögilaud. Kumbki neist ei ole ergonoomiliselt õige ega loodud selleks, et seal veeta kaheksa tundi oma päevast.

Milline on aga õige töökeskkond? Toome välja mõned ideed, kuidas kodukontorit sisustada. Pane ka tähele, et kõike, millest allpool juttu on, saad kasutada ka tavakontoris!

Kõigepealt muidugi leia oma kodus just see õige nurgake, kus töömõtted saavad vabalt liikuda ja ka valgusallikas oleks lähedal. Ideaalne koht on akna lähedus – nii saad kasutada looduslikku valgust ja see on meile parim. Kui seda aga napib, saad kasutada ka tehislikku valgusallikat. Selle valikul ole hoolikas, et see oleks silmadele hea ning võimalusel vali laualamp, mille kõrgust saad liigendiga vastavalt vajadusele muuta. Väga hea ja ka ilus laualamp on näiteks see ning sellel on lisaks liigendile ka erinev valgusastmete valik.

Kirjutuslaua valikul on oluliseks kindlasti kodu võimalused – sellest sõltub, kui suure laua sa soetada saad. Eriti hea oleks muidugi, kui saaksid kasutada lauda, mille töötasapind on muudetav, sest nii saaksid ka vahel püsti töötada ja seega selga sirutada. Kui sul on ruumi rohkem, on ideaalne just see laud. Viimasel on reguleeritav kõrgus kasutatav ka mälu abil – see on suurepärane kui laual on mitu kasutajat või soovid enda kasutatavaid kõrguseid hõlpsalt muuta. Kui ruumi napib, võid valida reguleeritava lauakese suuruses 60x52cm.

Järgmine ülimalt oluline samm on tooli valik. Kui vaba ruumiga priisata ei ole ja soovid tooli lükata laua alla, sobib sulle see tool. Selle kasutusaja välised omadused on justkui taburetil, ent tööajal on selle ergonoomika kui juhitoolil. Kui soovid midagi lihtsamat ent elegantset, võid valida selle. Antud bürootooli kiikumisaste on reguleeritav vastavalt kasutaja kehakaalule, mistõttu sobib see nii pereisale kui ka lapsele ideaalselt. Kui soovid aga istuda sirge seljaga vaid istmel, võiks valikusse jääda näiteks see.

Kõige olulisem on nüüdseks paigas. Ülejäänu on juba pisiasjad. Vali omale meeldivad registraatorid, hoiukastid ja väiksemad vahendid, mida tööl vajad.

Ja ongi valmis! Ära unusta, et on olemas ka rohkelt ergonoomilisi abivahendeid, millega saad tööd teha nii, et sa end ei koorma ega piina. Kasutades õigeid töövõtteid ja -vahendeid, säästad oma tervist!