Arrow Back Icon Tagasi

Eduka koristamise 1-2-3.

Koristamine, see on imelihtne, eks?

Kuidas aga koristada nii, et kulutaksid selle tegevuse peale võimalikult vähe aega, ent tulemus oleks sealjuures parim? Kogusime kokku mõned koristusnipid, mis aitavad sul tavapärast koristust teha kiiremini ja meeldivamalt.

  1. Mõtle oma koristuskava hoolikalt läbi. Analüüsi, millisest ruumist peaksid alustama, et sa ei tooks mustust ühest kohast teise üle. Mõtle, milliste pindade puhastamise peale kulub kõige rohkem aega ja alusta just neist. Tihti kulutame köögi ja vannitoa koristamise peale sama kaua aega kui terve ülejäänud kodu peale kokku ning kui muud pinnad saad puhastada niisutatud mikrokiudlapiga, siis köögis vajab rasvane pind aluselist ainet ja vannitoas setted just happelist ainet. Pea meeles ka, et puhastusvahenditel võib olla ette nähtud mõjumisaeg, mille ajal saad teha ära mõne muu töö.
  2. Kasuta õigeid puhastustarvikuid ja ka aineid. Valiku tegemisel ei ole vaja leiutada jalgratast, vaid uuri spetsialistidelt näiteks meilt: www.kuldsedkaed.ee. Puhastusainete müüjad oskavad samuti anda head nõu, millist pinda vastava vahendiga puhastada tuleks. Tualetti puhastame tualetipuhastusvahendiga, näiteks sellisega: puhastustkreem valgendajaga. Köögi puhastamisel on heaks abiliseks just see aine: tri bio. Paljud muud pinnad saad puhtaks kvaliteetse üldpuhastusvahendiga.
  3. Kasuta aineid seal, kus vaja! Kui soovid pühkida tolmu riiulitelt ja kappidelt, milleks kasutada puhastusvahendit? Niisuta korralikult hooldatud mikrokiudlapp ja liigu sellega mustemalt puhtamale pinnale. Järgmisele pinnale minnes keera lapil teine külg. Pea meeles, et õigesti lappi voltides saad kasutada seda pikalt enne kui vajad uut lappi. Valiku parimatest koristuslappidest leiad siit.
  4. Koristades liigu ülevalt alla. Pühi tolm esmalt kõrgematelt pindadelt, seejärel madalamalt. Kõige viimasena puhasta põrandapinnad. Kui teed neid töid vales järjekorras, ajad tolmu lihtsalt kodus ühest kohast teise.
  5. Kõige olulisem – püüa korda hoida. Näiteks kui käid tualetis, pühi alati puhtaks kätepesul kasutatud segisti. Kui tuled duši alt, kasuta põranda kuivatamiseks kuivatuskummi – nii ei lase sa setetel klaaspindadele või keraamilistele plaatidele kinnituda. Õpeta häid kombeid ka lastele – nii on koristuspäeval kõigil lihtsam.

Jõudu tööle!