Arrow Back Icon Tagasi

Kuidas hoida kontor korras ja kaunis?

Mõnusa töökeskkonna loomisel anname mõned ideed:

  1. Sisekord ja reeglid. Arutlege kontoris omavahel, millised on sisekorrareeglid. Kas kannate siseruumides vahetusjalanõusid? Kas pärast kohvi joomist pesete ise kruusi ära või jääb see  kraanikaussi? Kas korrastasid tööpäeva lõpus oma töökoha? Kas paberi- ja seebivarude lõppemise korral tellib uued tooted sekretär või teete selle kokkuleppel puhastusteenuse pakkujaga?
  2. Koristuse sagedus. Kindlasti ei ole koristuse sagedus ühtmoodi 5. korrusel asuvas kontoris, milleni jõuad üle arvukate vaipkatete  ja esimesel korrusel paikneva salongi. Koristuse sagedus sõltub käidavusest – kui sind külastavad kliendid, pead tagama, et saali tualett oleks pidevalt puhas ja et kohvinurk ei oleks määrdunud. Sellisel juhul tasub mõelda valvekoristusele – tubli töötaja on iga päev  kohal ja hoiab puhtusel silma peal. Vajadusel peseb põrandalt plekid ja täidab dosaatorid. Teisel juhul aga käib koristaja tööl enne või pärast sinu tööpäeva.
  3. Põrandakatete valik. Kui oled alles oma tööruume kujundamas või plaanid remonti, vali materjalid vastavalt kasutusele ja tekkivale mustusele. Läikivalt kivipõrandalt paistavad plekid rohkem välja kui träpsuliselt PVC-kattelt, ka töötajate turvasaapad võivad jätta tumedaid kriipse. Välisukse juurde paiguta porivaip, mida regulaarselt vahetatakse.
  4. Põrandakatete hooldus. Õigesti hooldatud põrandad püsivad kauem ilusad. Nii õlitatud parketti, kui ka PVC-põrandat tuleb aastas kord-kaks hooldada. Selle teenuse käigus pestakse PVC-põrand süvitsi ja kantakse peale uus vahakiht, parkett kaetakse kaitsva õlikihiga. Ka kivipõrandaid tasub aeg-ajalt pesta süvitsi – nii kestavad needki kauem ja ka põrandavuugid on taas ilusad.
  5. Puhastusainete ja tarvikute õige kasutamine. Õige koristamine on mõtestatud tegevus ja tähtis on selle tulemuslikkus. Ise koristades jälgi, et pesed mopid, lapid pärast iga koristuskorda pesumasinas 60-90 C õige pesugeeliga. Ära püüa ühe mopiga liialt suurt pinda pesta – kannad nii mustust edasi. Tasub ka mõelda, kas iga pind vajab puhastusvahendit – suure osa saab tehtud ka puhta mikrokiudlapi ja veega.

Kui tunned, et soovid abi kontori puhtuse hoidmisel, küsi julgelt: !