Arrow Back Icon Tagasi

Kevadine suurpuhastus – aeg on käes!

Näib, et kevad on viimaks kohal. See aga tähendab, et ettekäänded said otsa, ning pole parata, tuleb viimaks see töö ette võtta.

Kas on aga häid nippe, millest alustada ja kuidas seda teha?

  • Korista tuba toa haaval. Ära püüa kõike korraga korda saada, vaid võta sihikule näiteks magamistuba – tee see lõpuni korda ja seejärel suundu garderoobi ja nii edasi. Kui püüad kõike korraga teha, ei pruugi sul jätkuda jaksu kõike ka lõpuni viia ja kui jaks raugeb, jääb sul lihtsalt kogu kodu koristamine pooleli. Tehes seda aga tuba toa haaval, võid jätta ettevõtmise pooleli ja järgmisel päeval jätkata teisest toast.
  • Kasuta koristusasjade hoiustamiseks korvi. Esiteks on sul niiviisi lihtsam ühest toast teise liikuda, sest vahendid ja lapid on kenasti kõik ühes kohas. Teiseks kaotad sa niimoodi võimaluse, et mõnele pinnale puhastusvahendi pudeliga randi või jäädava kahjustuse tekitad. Ka puhas, veega niisutatud lapp võib spoonitud või puitpinnale jälje jätta.
  • Puhasta tekstiilpinnad. Kui voodipeats on kangaga kaetud, tõmba tolm tolmuimejaga. Tee sama diivanite, toolidega. Vaipkatted niisamuti, ent väiksemad vaibad võiks kloppida õues. Kangas on tegelikult peidus küllaltki palju tolmu, mida sa silmaga ei näe. Kui tekstiilpinnad vajavad aga keemilist puhastamist, saame sind aidata ja teha selle töö sinu eest.
  • Tihti kulub ainuüksi köögi puhastamisele sama palju aega, mis terve ülejäänud kodu peale kokku. Miks? Sest köök on väga kergelt määrduv ja olgem ausad – ka rasvane koht. Kui aga põhjaliku koristuse ette võtad, ära unusta ka kohti, mis on silme alt ära. Külmik ja mikrolaineahi lähevad kerge vaevaga puhtaks kui pisutki vaeva näha. Praeahi ja pliit võivad vajada ka spetsiaalset puhastusvahendit, aga õige vahendi valimisel on seegi töö tulemuslik.
  • Kui juba suuremaks koristamiseks läks, pese ka aknad. Siinkohal ära unusta, et ka akende vahel on mustust. Samuti puhasta aknaraamid ja -lauad, -plekid.

Kui kõik see andis sulle indu, hakka aga usinalt tööle. Kui aga tunned, et ei taha üldsegi selle tööga ise rinda pista, kirjuta või helista meile, aitame: 56811816.