Arrow Back Icon Tagasi

Köök on kodu süda!

Tõesti, köök ongi kodu süda ja seal kulutame tunduvalt rohkem aega, kui mistahes teises ruumis oma kodus. Lisaks, kui diivanil istumine on puhas tegevus, tekib köögis toimetamise tagajärjel ka mustust. Köögi puhastamisel on aga kindlasti mõned näpunäited, mida lahkelt jagame ka teiega.

Esmalt tasub mõelda, nagu kõikide koristustööde puhul, milline mustus on millisel pinnal. On ilmselge, et kui su köögiaken on määrdunud, kasutad selle puhastamiseks klaasipesuainet ja klaasilappi, ent kuidas puhastada näiteks pliidiplaati?
Nii pliidi kui ahju puhul on peamiseks mustuseks rasv. Võid kasutada aluselist puhastusainet (kontrolli kindlasti, kas pliidiplaadile see sobib!) või spetsiaalset praeahju puhastamiseks mõeldud vahendit, ent järgi hoolikalt juhiseid ning kui sa ei ole täiesti kindel ja abi pole ka kelleltki küsida, mine pigem kindlamat teed: nimelt on kõiki rasvaseid pindu lihtsam puhastada soojalt, seega kui kasutad kasvõi nõudepesuvahendit, võta abiks soe vesi.

Kui sinu õhupuhasti filtrid on pestavad, võid neid puhastada nõudepesumasinas, või siis leotada nõudepesuvahendi ja sooja veega, ning seejärel hoolikalt loputada. Pea meeles: mida tihedamalt seda teed, seda vähem erihoolt need vajavad.

Kraanikausil on ilmselt enim tegemist katlakiviga, mis vajab eemaldamiseks happelist puhastustainet. Viimase kasutamisel järgi hoolikalt toote etiketil olevat juhist: niisuta esmalt pind veega, seejärel lase puhastusvahendil mõjuda ettenähtud aja jooksul ning eemalda aine hoolikalt loputades. Kui on oht, et happeline puhastusaine jäi pragudesse, võid ka pinna neutraliseerida kasutades aluselist ainet, ning seejärel taas loputada ja kuivatada. Kindlasti uuri ka, kas aine sobib kasutamiseks sinu valamu materjalil.

Kavalus on ka see, kui pleki tekkides puhastad selle koheselt, mitte ei lükka koristustööd edasi olukorrani, mil küürimiseks kulub juba tunduvalt rohkem aega. Veelgi olulisem: koheselt tegutsedes ei vaja sa tihti üldse ainet, vaid saad plekid eemaldada pelgalt vee ja lapi või paberiga.

Kui aga vajad abi, võta ikka meiega ühendust, aitame nõu ja jõuga: ; 56811816.